۱۱ آبان ۱۳۸۹، ۱۲:۵۴

تاس ماهی ایرانی دریای خزر به ویروس نکروز عصبی آلوده نیست

تاس ماهی ایرانی دریای خزر به ویروس نکروز عصبی آلوده نیست

رشت - خبرگزاری مهر: کارشناس بیماریها و مسئول آزمایشگاه میکروب شناسی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان از عدم آلودگی تاسماهی ایرانی دریای خزر به ویروس نکروز عصبی خبر داد.

سهیل بازاری مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ویروس نکروز عصبی برای اولین بار در سال 1990 از طوطی ماهیان در کشور ژاپن گزارش و به عنوان بیماری نکروز عصبی ویروسی (Viral nervous Necrosis ) نامگذاری شد.

وی عنوان کرد:  با توجه به اختصاصی بودن ضایعات ایجاد شده در بافت مغز و شبکیه چشم، نام  Viral Encephalopathy and Retinopathy  نیز به آن اضافه شد.

کارشناس بیماریها و مسئول آزمایشگاه میکروب شناسی گفت: این بیماری گسترش جهانی داشته و تاکنون در کشورهای همچون ایتالیا، ژاپن، تایوان، سنگاپور، استرالیا، چین، ویتنام و نیز چند کشور دیگر گزارش شده است.

وی خاطرنشان کرد: نظر به اهمیت انتشار این ویروس مطالعه ای در راستای اجرای طرح ملی بررسی وضعیت بهداشتی مراکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری با هدف بررسی بیماری نکروز عصبی ویروسی با استفاده از روشهای مولکولی در مولدین تاسماهی ایرانی صید شده از سواحل جنوبی دریای خزر طی سالهای 1385 تا 1388 انجام گرفت.

بازاری مقدم گفت: طی این بررسی درمجموع 136 نمونه از مغز و چشم مولدین تاسماهی ایرانی در سه استان گیلان، مازندران و گلستان جمع آوری شد.

وی عنوان کرد: پس از استخراج RNA نمونه ها، PCR RT  و NESTED-PCR با استفاده از کیت تشخیصی IQ2000 (شرکت .Farming IntelliGene Tech) انجام گرفت، بر اساس اطلاعات موجود در این کیت، مشاهده ویروس نکروز عصبی در محدوده باندی bp 289 و عدم وجود این ویروس در محدوده باندی bp 665 بوده است.

کارشناس بیماریها و مسئول آزمایشگاه میکروب شناسی ادامه داد: با توجه به اندازه باندهای تولید شده حاصل از NESTED-PCR نمونه های مغز و چشم تاسماهی ایرانی که همگی در محدوده باندی bp 665 بودند، نشان از عدم وجود تکثیر ژنوم ویروس مورد نظر است.

وی افزود: نتایج این مطالعه سه ساله که برای اولین باراز سوی کارشناسان بخش بهداشت و بیماریها با همکاری بخش ژنتیک انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری به اجرا درآمد حاکی ازعدم آلودگی نمونه مولدین تاسماهی ایرانی به ویروس نکروز عصبی بوده است.

بازاری مقدم یادآور شد: تهیه مقاطع هیستوپاتولوژی از مغز و چشم، آزمایش IFAT و کشت نمونه ها بر روی سلول SSN1 بمنظور تائید مطالعات مولکولی صورت گرفت که همگی موید عدم وجود ویروس بودند.

کد خبر 1183239

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha